• De school

  De school

 • Fotoalbum

  Fotoalbum

 • Ouders

  Ouders

 • Nieuws

  Nieuws

 • Team

  Team

 • Groepen

  Groepen

1/2 Zeepaardjes

  • Zeepaardjes

   Welkom bij de Zeepaardjes! 
   Wat leuk dat je even een kijkje komt nemen bij de Zeepaardjes.

   Wij zijn groep 1/2. Leuk dat je even komt kijken!

   Zoek je foto's van deze groep? Kijk dan even bij de map foto's. In de fotogalerie vind je nog meer foto's. Er is vast iets bij wat je zoekt.


   Wil je meer weten over juf Karina of juf Janet? We stellen ons hieronder aan je voor:

   We stellen ons graag aan u voor:

   Hallo, mijn naam is Karina Kiers.
   Vanaf januari heb ik een duobaan in de Zeesterrengroep 1 / 2 samen met mijn collega Janet. Ik sta elke week op maandag, dinsdag en vrijdag voor de klas. 
   Ik vind het fijn dat ik een bijdrage mag leveren  in de opvoeding en het opgroeien van de kinderen tot evenwichtige volwassenen.
   Er zijn steeds weer nieuwe ontwikkelingen in het lesgeven, die het vak erg boeiend maken. Het is eigenlijk nooit saai voor de klas. 
   In 1990 was ik klaar met mijn opleiding: “de Pabo” en kon ik eerst als invaller terecht op deze school.
    Al gauw kreeg ik er vaste uren. Sinds die tijd werk ik met heel veel plezier op “De Brug”. 
   Er heerst op de school een goede sfeer en een goed pedagogisch klimaat, wat het werken er erg fijn maakt.
    
   Ik ben getrouwd met Jan. We hebben 3 zonen van 17, 15 en 12 jaar oud. 
   We wonen sinds 10 jaar in een  verbouwde  boerderij met 1,2 ha. land. Op dat land grazen 2 pony’s.  Er lopen kippen, konijnen, poezen en een hond.
   Naast mijn schoolwerk en het landelijk wonen, heb ik een  een opleiding voor kinder- en tienerpastoraat gedaan. Dit heb ik gedaan omdat ik het fijn vind om kinderen te helpen die het emotioneel moeilijk hebben.
   In eerste instantie was deze cursus voor onze kerkelijke gemeente, waar ik me bezighoudt met de zorg voor kinderen , die extra hulp en/ of een luisterend oor nodig hebben. Maar ik hoop dat ik op deze manier ook de kinderen in de klas beter kan begeleiden op het gebied van emotionele problemen.
   Verder houd ik van zingen en ik vind  het heerlijk om lekker te  lezen, of te wandelen en te fietsen in de natuur.

   juf Karina

    

   Mijn naam is juf Janet.
   Sinds april 2005 werk ik op deze school. Ik ben begonnen in groep 5, daarna sinds september 2005 voor groep 2, en nu ook voor de combinatie groepen 1-2. Mijn werkdagen wisselen nog wel eens omdat ik ook intern begeleider ben voor de onderbouw. ( groep 1 t/m 3). Dit houdt in dat ik de leerkrachten ondersteun bij vragen die ze hebben over de ontwikkeling van een kind. Ook help ik bij het maken van plannen om de ontwikkeling van ieder kind goed te laten verlopen. 

   Ik ben in 1985 geslaagd voor de opleiding voor kleuterleidsters en in 1986 voor onderwijs aan de hele basisschool. In 1990 heb ik mijn akte Speciaal onderwijs gehaald. In 2009 ben ik geslaagd voor mijn diploma intern begeleider voor de onderbouw. 

   Na mijn opleiding als groepsleerkracht heb ik heel wat scholen van binnen gezien. Zo heb ik in Alkmaar, Brazilië, Assen en Kampen gewerkt. Ik heb bijna alle groepen van de basisschool voor langere tijd gehad. In Klazienaveen heb ik op de asielzoekerschool gewerkt en nu, vanwege het sluiten van deze school, werk ik op “De Brug”.

   Het onderwijs blijft me boeien en nog steeds leer ik er heel veel bij. Behalve mijn werk is het zeker ook mijn hobby en aangezien ieder kind uniek is, verveelt het nooit om met kinderen te werken. Ik hoop nog lang en met veel plezier op deze school te werken.

    

CB De Brug | Derksweg 264 | 7891 PR Klazienaveen | t: 0591 - 312021 | e: brug@viviani.nl