• De school

  De school

 • Fotoalbum

  Fotoalbum

 • Ouders

  Ouders

 • Nieuws

  Nieuws

 • Team

  Team

 • Groepen

  Groepen

Herma Middeljans

  • Herma Middeljans

  Goedendag, ik ben juf Herma (Middeljans). Ik ben leerkracht in groep 8 en MRT-er (motorisch remedial teacher). Sinds 2005 werk ik op school de Brug als leerkracht. We hebben een ontzettend gezellig team en een leuke school.

  Ik ben begonnen in groep 5 en daarna heb ik vier jaar gewerkt in groep 4. In het schooljaar 2010/2011 heb ik in groep 5 gewerkt. Dit schooljaar werk ik in groep 5/6 'de Piranha's'. Een naam bedacht door de kinderen uit mijn eigen groep. Ze vonden het wel goed bij hen passen. Het past ook: Piranha's zijn vissen die samen tot grote dingen komen en dat gaat mijn groep ook doen.  

  Voordat ik lesgaf was ik werkzaam als ergotherapeut bij gemeente, bij de WVG (tegenwoordig de WMO). Dit was niet het werk waar ik mijn ziel in kon stoppen, dus ben ik opnieuw gaan studeren. Ik dacht dat als ik de PABO er nog bij doe, dan kan ik als ergotherapeut vast wel in de kinderrevalidatie terecht. Maar dat liep anders. Vanaf de eerste dag dat ik stage liep, voelde het super om voor de klas te staan. De interactie met de kinderen, geweldig! Iedere dag beleven we wel iets. Je begrijpt het, ik heb nooit meer naar een baan in de kinderrevalidatie willen solliciteren.

  Toch kroop het bloed waar het niet gaan kon. Toen ik de kans kreeg om de MRT-er (Motorische Remedial Teacher) op te volgen, heb ik dat met twee handen aangegrepen. MRT-er is een leerkracht die kinderen kan ondersteunen die problemen hebben bij de ontwikkeling in de motoriek, moeite met het bewegen. Helaas door alle bezuinigingen in   het onderwijs is het niet meer mogelijk om kinderen individueel te begeleiden, maar voor adviezen sta ik altijd klaar. Heeft u dus een vraag over de motoriek van uw kind, kom dan naar mijn lokaal.

  Behalve mijn grote interesse voor de motorische ontwikkeling, vind ik het ook erg leuk om te werken met de projecten van Alles in 1. Al sinds ikzelf op de basisschool zat, vind ik geschiedenis geweldig. Ik probeer de kinderen in mijn klas dan ook altijd net zo enthousiast te maken als ik zelf. Verder vind ik het ontzettend leuk om toneel te spelen. Ik zit dan ook al 10 jaar bij amateur toneelgroep ‘Klazienaveen’ en treed ieder jaar op met een ander toneelstuk. Volgens de kinderen vergeet ik altijd dat ik op school ben en speel ik nog steeds toneel als ik voor de klas sta. Ook mag ik graag winkelen en andere gezellige dingen doen met vriendinnen. Ook vind ik het leuk om gezellig met mijn man een filmpje te pakken of lekker op vakantie te gaan. We proberen dan ook ieder jaar naar een bijzonder land te gaan en daar de mensen en hun gewoontes te leren kennen. Een leuke herinnering van mijn man en mij is de dag dat we trouwden. Extra leuk die dag was het dat de kinderen van mijn toenmalige groep in de kerk een aantal liedjes kwamen zingen. Heel ontroerend! Nog altijd als ik de liedjes hoor krijg ik kippenvel.

  U hoort het, werken op de school de Brug, het blijft uitdagend en gezellig!

  Tot ziens, in mijn lokaal of op het schoolplein!

  Groetjes juf Herma

CB De Brug | Derksweg 264 | 7891 PR Klazienaveen | t: 0591 - 312021 | e: brug@viviani.nl